Muziekinstrumenten zijn bijna allemaal gemaakt van hout: waar komen ze vandaan, en waar komt mijn liefde, onze liefde voor hen vandaan? Als muzikant bouw je om allerlei redenen een band op met een instrument. Als muzikant ben ik zeer polyamoreus en altijd op zoek naar een instrument dat weer een andere kleur, componist, een ander verhaal ten gehore kan brengen.


Soms puur om waar ze vandaan komen. Ik ben zelf een ‘herkomstige veelpoot’ (als chinees, nederlands-indisch, pools muzikant waarvan de ouders zich in Nigeria ontmoet hebben) en voel me op verschillende manieren verbonden met die landen.Soms om de speciale band met de donateur van het instrument, of soms puur omdat het geluid je oren op een bijzondere manier kietelt.Soms struin je jarenlang digitale en analoge marktplaatsen af voor je ‘m vind, en soms komt iemand naar een concert en geeft je een voor hen stoffige zolderbewoner, voor jou een schathout met nieuwe mogelijkheden.


Ik breng verschillende van mijn passies samen in dit programma; de redenen dat ik vandaag de dag op een podium wil staan: muziekmaken, verhalen vertellen, met mensen een mooi moment delen en dingen verzamelen. Met muziek van onder meer Johann Sebastian Bach, Franz Schubert en mijzelf neem ik je graag mee op reis door mijn verhalen, muziek en instrumenten!


“Naast allerlei  soorten blaas instrumenten kwamen ook onbekende instrumenten als een harpviool en een chinees mondorgel ten tonele. En hij improviseerde met uit de zaal aangedragen thema’s. Het publiek gaf zijn ogen en oren goed de kost. Uit de vele positieve reacties na afloop bleek dat het koffieconcert zeer in de smaak was gevallen.”
Tiny Vergonet – De Zwaan Cultureel Uitgeest, 6 Oktober 2019