EC-interview-robert-bree-knip

“There were notably fine contributions too from Leo Duarte and Robert de Bree (oboes d’amore)”
Classical Source – recensie over Solomon’s Knot Baroque Collective Hohe Messe op 18-12-2017

Het concert van Robert de Bree werd heel goed ontvangen door ons publiek. Hij heeft het concert een extra dimensie gegeven door alles in een verhaal te plaatsen. Zijn fluitspel op veel verschillende fluiten klinkt super. Aanrader voor iedereen!”
Jacqueline Dessing – Thomas Open lunchconcerten over solo programma Opera bij het Haardvuur. 25-4-2017


“Wat hij ons liet horen op zoveel verschillende blaas instrumenten was werkelijk fenomenaal. Tevens gaf hij nog een improvisatie op de piano te gehore waar we ook stijl van achterover sloegen. Werkelijk wat een veelzijdig muzikant is hij. Dat hij uit zulke eenvoudige instrumenten zoveel mooie tonen weet te toveren.”

Review van concertorganisator Carla van Es van de Purmerkerk concerten over soloprogramma’s DePartita en Curious Debris 19-2-2017

“There was impressive obbligato solo playing (…the delightful oboe d’amore duet in Et in Spiritum sanctum, with ornamentation)”
5 sterren Review over Solomon’s Knot Baroque Collective Hohe Messe op 12-12-2016 op Bachtrack  & 4 sterren in The Times

“Een bijzondere prestatie leverde Robert de Bree met zijn vertolking van “Gesti”, een werk van de Italiaan Luciano Berio (1925-2003) voor altblokfluit, stem en tong (!).”
Review over het programma “Grand Tour” van The Scroll Ensemble op 18-8-2015 van Zeewolde Actueel

“…there was plenty to enjoy in Duarte and de Bree’s vibrant tone, chestnuty timbre and lively playing.”
15-12-2015 Planet Hugil Review over Solomon’s Knot Baroque Collective, Weihnachts Oratorium.

 

A virtuosic climax in the concert.”
Review van Albinoni dubbel concerto met EUBO 2010 in Tanaus Zeitung, 11-12-2010 

“…He also worked on difficult modern pieces, and conducted improvisation with the students. The afternoon finished with Robert giving an amazing recital of contemporary music for the recorder, including a piece he wrote himself..”
Robert teaching in Cambridge, UK at the Stephen Perse Foundation Schools, workshop & concert contemporary music and improvisation, Oktober 2012

“In het Concert in g-mineur van Schickhardt… bleek de virtuositeit van solist Robert de Bree. Deze fluitist, … liet overduidelijk horen dat de blokfluit een volwaardig muziekinstrument genoemd mag worden. Zijn enthousiaste spel was dermate betoverend dat, ware hij uit Hamelen gekomen, geen van de toehoorders waarschijnlijk ooit nog zou zijn teruggezien.”
Concert in Alphen met Blokfluitensemble Praetorius, Alphens Nieuwsblad, 16 Februari 2006

Robert de Bree speelde met veel podiumtalent bijzonder virtuoos een concert van Vivaldi op de sopranino-blokfluit, begeleid door Marion Boshuizen op het clavecimbel. Daverend applaus! Hij speelde op de altblokfluit een sonate van Bach en twee Japanse werken op verschillende fluiten en een gong, waarbij hij het publiek mede door zijn spontane uitleg en de “grappen” die hij daarbij uithaalde (twee fluiten tegelijk bespelen, fluiten en “zingen” tegelijk, etc.) zeer wist te boeien.
Concert in Capelle aan de IJssel met Marion Boshuizen. De weekkrant Capelle Aan de IJssel, juli 2005

“Ik vind het dan ook leuk om echt een eigen verhaal te vertellen”, vervolgt hij. “Maar het is uitdagend om dat met mensen te doen. Het is fijn om even in het zoeklicht te treden, om daarna weer te verdwijnen in de massa. Zo vind ik het ook fijn om voor de groep te staan en uit te maken wat er gebeurt, om daarna weer in een hoekje te kruipen.”
Interview (klik om meer te lezen) van Edesche Concertzaal in relatie tot concert met Symphonie Atlantique in September 2014

“Vroeger speelde improvisatie een belangrijke rol in het creëren en spelen van muziek. Dat lijkt verloren te zijn gegaan. Wat wij willen is weer terug naar die basis.”
Interview (klik om meer te lezen) met “Timbres” voor “O Solitude” van The Scroll Ensemble in Februari 2013

Interview Historical Improvisation Newsletter
Interview over mijn reis in de wereld van het improviseren.
05-01-2017