Write a new entry for the Guestbook

 
 
 
 
 
 
 
Fields marked with * are required.
Your E-mail address won't be published.
For security reasons we save the IP address 3.238.235.248.
It's possible that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve the right to edit, delete, or not publish entries.
12 berichten.
Tiny Vergonet Tiny Vergonet uit Uitgeest, The Netherlands
(Dutch below) On 6 October 2019 Robert de Bree, recorder player and collector of rare instruments, performed with his programme in the village hall De Zwaan in Uitgeest: My favourite tree. In the small hall an enthusiastic audience listened to his stories about trees and roots and their influence on his musical choices and instruments. And of course to his interpretation of music by Bach, van Eijck and Piazzola. Besides all kinds of wind instruments also unknown instruments such as a harp violin and a Chinese mouth organ came on stage. And he improvised with themes from the audience. He gave the audience eyes and ears a good meal. The many positive reactions afterwards showed that the coffee concert was very much appreciated. -- Op 6 oktober 2019 trad Robert de Bree, fluitist en verzamelaar van onbekende instrumenten op in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest met zijn programma: Mijn lievelingsboom. In de kleine zaal luisterde een enthousiast publiek naar zijn verhalen over (stam) bomen en roots en over de invloed daarvan op zijn muziekkeuzes en instrumenten. En natuurlijk naar zijn vertolking van muziek van o.a. Bach, van Eijck en Piazzola. Naast allerlei soorten blaas instrumenten kwamen ook onbekende instrumenten als een harpviool en een chinees mondorgel ten tonele. En hij improviseerde met uit de zaal aangedragen thema's. Het publiek gaf zijn ogen en oren goed de kost. Uit de vele positieve reacties na afloop bleek dat het koffieconcert zeer in de smaak was gevallen.
René Bil René Bil uit Marrum (Frl.)
Gisterenavond genoten van de voorstelling "Amadeus" in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Bedankt voor de inleiding op de voorstelling, voor een stampvolle zaal. Interessante muziekhistorische informatie, met instrumentbespeling, het zingen van een canon om ons polyphonie te laten ervaren. En dan een prachtige improvisatie op de piano naar aanleiding van een simpel thema van een dame uit het publiek. Geweldig, en geweldig bedankt!
Robert de Bree Robert de Bree uit Newcastle, UK
Purcell and Blow with Dunedin Consort and Samling Opera Academy "A highlight was the duet Bid the Virtues, coupling the ravishing tones of soprano Ana Fernández Guerra with the warmth of Robert de Bree’s oboe obbligato."
Annelies van der Schaaf-Bos Annelies van der Schaaf-Bos uit Amsterdam
Your playing is virtuosic and phenomenally interwoven in an interesting and heartwarming story. I was touched by your version of "Lascia ch'io Pianga" and your beautiful countertenor voice! Thank you for this atmospheric concert and your engaging personality
Agnes Annes Agnes Annes uit Amsterdam
Inspiring, full of fantasy, virtuosic, 'classical jazz' and informative. Just a few words to describe your wonderful concert...
Erik van Halsema Erik van Halsema uit Amsterdam
Robert de Bree heeft een sfeervol concert verzorgd in de lunchconcertreeks in de kapel van VUmc. Met een bonte verzameling van exotische blaasinstrumenten nam hij het publiek mee in een reis om de wereld. Boeiend daarbij was zijn uitleg over de herkomst van de instrumenten en hoe een- en meerstemmigheid zich tot elkaar verhouden.
Jacqueline Dessing Jacqueline Dessing uit Amsterdam
Het concert van Robert de Bree werd heel goed ontvangen door ons publiek. Hij heeft het concert een extra dimensie gegeven door alles in een verhaal te plaatsen. Zijn fluitspel op veel verschillende fluiten klinken super. Onderhoudende lunchvoorstelling. Aanrader voor iedereen. Robert's Concert was very well received by our audience. He gave the concert an extra dimension by contextualising everything in a story. The sounds of all the different flutes were marvellous. An entertaining performance. Recommended to everyone!
Carla van Es Carla van Es uit Purmerend
Robert de Bree was bij ons te gast in de Purmerkerk in Purmerend. Wij wisten niet geheel wat ons te wachten stond alleen dat hij fluit en hobo speelde. Wat hij ons liet horen op zoveel verschillende blaas instrumenten was werkelijk fenomenaal. Tevens gaf hij nog een improvisatie op de piano te gehore waar we ook stijl van achterover sloegen. Werkelijk wat een veelzijdig muzikant is hij. Dat hij uit zulke eenvoudige instrumenten zoveel mooie tonen weet te toveren.
Zeewolde Actueel Zeewolde Actueel
Een bijzondere prestatie leverde Robert de Bree met zijn vertolking van “Gesti”, een werk van de Italiaan Luciano Berio (1925-2003) voor altblokfluit, stem en tong (!).
Student at Stephen Pearse foundation Schools Student at Stephen Pearse foundation Schools uit Cambridge, UK
He also worked on difficult modern pieces, and conducted improvisation with the students. The afternoon finished with Robert giving an amazing recital of contemporary music for the recorder, including a piece he wrote himself..
Alphens Dagblad Alphens Dagblad
In het Concert in g-mineur van Schickhardt bleek de virtuositeit van solist Robert de Bree. Deze fluitist liet overduidelijk horen dat de blokfluit een volwaardig muziekinstrument genoemd mag worden. Zijn enthousiaste spel was dermate betoverend dat, ware hij uit Hamelen gekomen, geen van de toehoorders waarschijnlijk ooit nog zou zijn teruggezien.
Weekkrant Capelle Aan de IJssel Weekkrant Capelle Aan de IJssel uit Capelle aan de IJssel
Robert de Bree speelde met veel podiumtalent bijzonder virtuoos een concert van Vivaldi op de sopranino-blokfluit, begeleid door Marion Boshuizen op het clavecimbel. Daverend applaus! Hij speelde op de altblokfluit een sonate van Bach en twee Japanse werken op verschillende fluiten en een gong, waarbij hij het publiek mede door zijn spontane uitleg en de “grappen” die hij daarbij uithaalde (twee fluiten tegelijk bespelen, fluiten en “zingen” tegelijk, etc.) zeer wist te boeien.