Teaser cursus komende improvisatie cursussen

Teaser cursus komende improvisatie cursussen

Op 7 Mei 2017 vindt in Akoesticum (Ede) de open dag plaats van Stichting Huismuziek. U kunt daar twee van mijn cursussen uitproberen. Na meer dan 10 jaar improviseren op het podium en met leerlingen, het lezen van tientallen boeken en traktaten en uitwisselingen met andere improvisatie geïnteresseerden, kan ik niet wachten om via Stichting Huismuziek ook met u deze kennis en dit plezier te delen!

Er zijn twee cursussen in 2017/2018:

 

  1. All’Improvviso: Division Flute/Violin/Viol

In deze cursus gaan we bezig met de basisingrediënten van improvisatie in de Oude Muziek aan de hand van populaire improvisatie leerboeken uit het 17e eeuwse Londen! We kijken naar ‘variëren’, improviseren op een harmonie, hoe een solootje te improviseren, samen improviseren, opbouw van stukken en improvisaties en meer

2. All’Improvviso voor vakmusici / professionals.

Heeft u het gevoel dat improvisatie met klassieke muziek uw muzikale leven kan verrijken? Bijvoorbeeld in concerten, bij het studeren en/of met uw leerlingen? Of heeft u altijd geweten dat onze favoriete componisten ook geweldige improvisatoren waren, zoals Chopin, Beethoven en Bach en bent u benieuwd naar de link tussen improvisatie en compositie?
Improvisatie in de klassieke muziek gaat altijd uit van voorgeleerde formule’s die op allerlei manieren kunnen worden gecombineerd en veranderd. Vanuit deze formule’s (Partimento-leer), eigen repertoire en uw vragen en wensen gaan we in twee dagen aan de slag met improviseren.

Meer informatie hier.

 

Comments are closed.